Grön mat, Gryta

Beety bourguignon

I receptet för Beety bourguignon rekommenderar vi Bong Touch of Taste Kantarellfond och Brynt Schalottenlökfond för att boosta smaken på dina utvalda råvaror. Bong Touch of Taste fonder är ett perfekt val för dig som föredrar rena smaker som förstärker smakupplevelsen. Våra fonder ger en bra mustighet i dina såser, soppor, grytor, marinader eller annat gott du bestämt dig för att laga. Vi har recepten!

Alla våra fonder har en hög andel huvudråvara och är fria från tillsatta smakförstärkare. Med fonder från Bong Touch of Taste lyfter du smaken på maten och du kan känna dig säker på att måltiden blir en ren njutning.

Kom igen Matsverige, nu lyfter vi smaken. Det är bara att droppa i och smaka av!

Betyg:
  • Personer: 4

    35 min

    Skicka inköpslista

    Skickat!

    Ingredienser

    • 2 msk rapsolja, kallpressad
    • 3 st vitlöksklyftor, skivade
    • 2 st timjankvistar
    • 2 st lagerblad
    • 8 små rödbetor, skalade & klyftade
    • 2 st morötter, grovt slantade
    • 2 msk tomatpuré
    • 4 dl rött vin, fylligt
    • 1,5 msk Bong Touch of Taste Kantarellfond
    • 1,5 msk Bong Touch of Taste Brynt Schalottenlökfond
    • 8 st pärllökar, skalade
    • 10 st skogschampinjoner
    • 5 st shitakesvampar
    • salt och svartpeppar
    • maizena

    Så här gör du

    1. Hetta upp en tjockbottnad gryta. Häll i rapsoljan och låt bli het.
    2. Lägg i vitlök, timjankvistar, lagerblad, rödbetor och morötter, bryn ca 5 min till fin färg har uppnåtts.
    3. Klicka sedan i tomatpuré och låt bryna någon minut till under omrörning.
    4. Tillsätt sedan vin, fonderna och 5 dl vatten så att det precis täcker.
    5. Låt sjuda tills betorna är lagom mjuka, ca 20 min. Späd eventuellt med mer vatten.
    6. Bryn under tiden svamp och lök i en stekpanna. Smaka av med salt & svartpeppar.
    7. Häll över i grytan.
    8. Smaka av grytan med mer vin och fonder efter tycke. Red ev. av med maizena.

    Produkter