Grön mat, Soppa

Blomkålssoppa med krispiga krutonger

I receptet för Blomkålssoppa med krispiga krutonger rekommenderar vi Bong Touch of Taste Ekologisk Grönsaksfond alt. Grönsaksfond då denna ger en djup och mustig smak av rostade rotfrukter. Bong Touch of Taste ekologiska fonder är ett perfekt val för dig som föredrar rena smaker och ställer lite extra krav. Våra ekologiska fonder har en ny smakprofil med rostade undertoner som ger en bra mustighet i dina såser, soppor, grytor, marinader eller annat gott du bestämt dig för att laga. Vi har recepten!

Alla våra fonder har en hög andel huvudråvara och är fria från tillsatta smakförstärkare. Med fonder från Bong Touch of Taste lyfter du smaken på maten och du kan känna dig säker på att måltiden blir en ren njutning.

Kom igen Matsverige, nu lyfter vi smaken. Det är bara att droppa i och smaka av!

Betyg:
  • Personer: 4

    30 min

    Skicka inköpslista

    Skickat!

    Ingredienser

    • 2 st schalottenlökar
    • 500 g blomkål
    • 100 g potatis
    • 1 msk olja
    • 2 dl vitt vin
    • 6 dl mjölk
    • 2 dl vispgrädde
    • 1,5 msk Bong Touch of Taste Ekologisk Grönsaksfond alt. Grönsaksfond
    • salt och peppar
    • bröd

    Så här gör du

    1. Skala, ansa och tärna potatis, lök och blomkål.
    2. Fräs grönsakerna i olja några minuter, slå i vinet och låt det koka upp.
    3. Slå sedan i grädde, mjölk och fond.
    4. Låt soppan koka sakta i ca 20 minuter tills grönsakerna är mjuka.
    5. Mixa soppan slät och smaka av med salt, peppar och fond.
    6. Tärna brödet och stek det krispigt i olivolja

    Servera soppan i varma tallrikar tillsammans med krutongerna.

    Produkter