Grön mat, Sås, Pastarätter, Gryta

Bolognese, vegetarisk

I receptet för Vegetarisk Bolognese rekommenderar vi Bong Touch of Taste Grönsaksfond eller Ekologisk Grönsaksfond för att boosta smaken på dina utvalda råvaror. Bong Touch of Taste fonder är ett perfekt val för dig som föredrar rena smaker som förstärker smakupplevelsen. Våra fonder ger en bra mustighet i dina såser, soppor, grytor, marinader eller annat gott du bestämt dig för att laga. Vi har recepten!

Alla våra fonder har en hög andel huvudråvara och är fria från tillsatta smakförstärkare. Med fonder från Bong Touch of Taste lyfter du smaken på maten och du kan känna dig säker på att måltiden blir en ren njutning.

Kom igen Matsverige, nu lyfter vi smaken. Det är bara att droppa i och smaka av!

Betyg:
  • Personer: 4

    50 min

    Skicka inköpslista

    Skickat!

    Ingredienser

    • 500 g sojafärs
    • 1 st lök, gul
    • 1 st morot
    • 2 st vitlöksklyftor, små
    • 2 msk olivolja
    • 3 msk tomatpuré
    • 400 g tomater, krossade på burk
    • 1 dl vatten
    • 2.5 msk Bong Touch of Taste Grönsaksfond eller Ekologisk Grönsaksfond
    • 1 tsk honung
    • 2 tsk oregano, torkad
    • 1 krm spiskummin
    • 1 st lagerblad
    • salt och peppar

    Så här gör du

    1. Finhacka lök och riv morot. Fräs mjukt utan att det tar färg i olivoljan.
    2. Riv ner vitlöksklyfta och tillsätt kryddorna. Låt fräsa med en minut.
    3. Tillsätt sojafärs, lite i taget så att det bryns och inte kokar.
    4. Tillsätt tomatpuré och låt fräsa med .
    5. Häll i fond, vatten, honung och krossad tomat.
    6. Låt puttra under lock i minst 20 minuter till en simmig konsistens.
    7. Krydda med salt och nymald svartpeppar.

    Produkter