Grön mat, Soppa

Broccolisoppa med halloumi

I receptet för Broccolisoppa med halloumi rekommenderar vi Bong Touch of Taste Ekologisk Grönsaksond alt. Grönsaksfond för att boosta smaken på dina utvalda råvaror. Bong Touch of Taste fonder är ett perfekt val för dig som föredrar rena smaker som förstärker smakupplevelsen. Våra fonder ger en bra mustighet i dina såser, soppor, grytor, marinader eller annat gott du bestämt dig för att laga. Vi har recepten!

Alla våra fonder har en hög andel huvudråvara och är fria från tillsatta smakförstärkare. Med fonder från Bong Touch of Taste lyfter du smaken på maten och du kan känna dig säker på att måltiden blir en ren njutning.

Kom igen Matsverige, nu lyfter vi smaken. Det är bara att droppa i och smaka av!

Betyg:
  • Personer: 4

    25 min

    Skicka inköpslista

    Skickat!

    Ingredienser

    • 2 st vitlöksklyfta
    • 1 st gul lök
    • 1 msk ingefära, finhackad
    • 0,5-1 msk grön chili, hackad
    • 2 st broccolihuvuden
    • 2 msk rapsolja
    • 1 liter kokosmjölk
    • 2 msk Bong Touch of Taste Ekologisk Grönsaksfond alt. Grönsaksfond
    • 100 g halloumi
    • 4 msk pumpakärnor
    • 4 msk rapsolja (att steka ost och pumpakärnor)
    • salt och peppar

    Så här gör du

    1. Grovhacka vitlök och lök, skär broccolin i mindre bitar (inklusive stocken).
    2. Hetta upp en kastrull med 2 msk olja och bryn lök, vitlök och broccoli några minuter.
    3. Slå sedan i kokosmjölk och fond, låt det koka sakta i ca 10 minuter tills broccolin är mjuk.
    4. Slå allt i en mixer och mixa till en slät soppa.
    5. Smaka av med salt, peppar och fond.
    6. Skär osten i kuber.
    7. Stek osten tillsammans med pumpakärnorna i 2 msk olja tills osten fått fin färg.
    8. Fördela soppan i skålar och toppa med haloumi och pumpakärnor.

     

    Produkter