Grön mat, Pastarätter

Färsk pasta

I receptet för Färsk Pasta behövde vi inte tillsätta Bong Touch of Taste fond för att boosta smaken. Ibland blir det helt enkelt bättre utan.

Bong Touch of Taste fond förstärker smakupplevelsen och ger en bra mustighet i dina såser, soppor, grytor, marinader eller annat gott du bestämt dig för att laga. Vi har recepten! Alla våra fonder har en hög andel huvudråvara och är fria från tillsatta smakförstärkare. Med fonder från Bong Touch of Taste lyfter du smaken på maten och du kan känna dig säker på att måltiden blir en ren njutning.

Kom igen Matsverige, nu lyfter vi smaken. Det är bara att droppa i och smaka av – men inte i den här rätten!

Betyg:
  • Personer: 4

    45 min

    Skicka inköpslista

    Skickat!

    Ingredienser

    • 5 dl durumvete
    • 4 st ägg
    • 1 msk vatten

    Så här gör du

    1. Mät upp mjölet på ett bakbord och gör en stor grop i mitten.
    2. Knäck äggen i gropen och vispa upp dem med en gaffel.
    3. Vänd in mjölet i äggen med en gaffel, lite i taget.
    4. Mjöla händerna när degen börjar gå ihop och knåda tills den är slät, len och elastisk i cirka 10 minuter.
    5. Täck degen med plastfolie och låt den vila minst 30 minuter i kylen innan den kavlas ut.
    6. Kavla degen i pastamaskin. Forma till valfri pasta.
    7. Koka pastan al dente i cirka 3 minuter i välsaltat vatten.

    Produkter