Grön mat, Sås

Feta- och jordgubbssallad

I receptet för Feta- och jordgubbssallad rekommenderar vi Bong Touch of Taste Ekologisk Grönsaksfond alt grönsaksond då denna ger en djup och mustig smak av rostade rotfrukter. Bong Touch of Taste ekologiska fonder är ett perfekt val för dig som föredrar rena smaker och ställer lite extra krav. Våra ekologiska fonder har en ny smakprofil med rostade undertoner som ger en bra mustighet i dina såser, soppor, grytor, marinader eller annat gott du bestämt dig för att laga. Vi har recepten!

Alla våra fonder har en hög andel huvudråvara och är fria från tillsatta smakförstärkare. Med fonder från Bong Touch of Taste lyfter du smaken på maten och du kan känna dig säker på att måltiden blir en ren njutning.

Kom igen Matsverige, nu lyfter vi smaken. Det är bara att droppa i och smaka av!

Betyg:
  • Antal portioner: 4

    20 min

    Skicka inköpslista till din epost

    Skickat!

    Ingredienser

    • 300 g jordgubbar, färska
    • 4 msk pumpakärnor, rostade
    • 100 g fetaost
    • krispig sallad
    • gurka
    • paprika, röd
    • paprika, gul
    • Sås
    • 1 stor avokado, mogen
    • 1 msk Bong Touch of Taste Grönsaksfond alt. Ekologisk Grönsaksfond
    • 1 dl créme fraiche
    • 1 tsk vitlök, finriven
    • 1 tsk citron, pressad
    • salt och svartpeppar

    Gör så här

    1. Lägg avokado, fond, crème fraiche, vitlök och citron i en bunke.
    2. Mosa och vispa till en grynig, lite grov sås.
    3. Smaka av med salt och svartpeppar.
    4. Skiva jordgubbarna, smula osten och blanda en fin sallad.
    5. Strössla över pumpakärnor och klicka på såsen.

    Ingående produkter