Grön mat, Marinad, glaze & olja, Tillbehör

Grillad spetskål

I receptet för Grillad spetskål rekommenderar vi Bong Touch of Taste Ekologisk Grönsaksfond då denna ger en djup och mustig smak av rostade rotfrukter. Bong Touch of Taste ekologiska fonder är ett perfekt val för dig som föredrar rena smaker och ställer lite extra krav. Våra ekologiska fonder har en ny smakprofil med rostade undertoner som ger en bra mustighet i dina såser, soppor, grytor, marinader eller annat gott du bestämt dig för att laga. Vi har recepten!

Alla våra fonder har en hög andel huvudråvara och är fria från tillsatta smakförstärkare. Med fonder från Bong Touch of Taste lyfter du smaken på maten och du kan känna dig säker på att måltiden blir en ren njutning.

Kom igen Matsverige, nu lyfter vi smaken. Det är bara att droppa i och smaka av!

Betyg:
  • Antal portioner: 4

    5 min

    Skicka inköpslista till din epost

    Skickat!

    Ingredienser

    • 2 st spetskål, gärna lite mindre huvud
    • Till grilloljan:
    • 1 dl rapsolja
    • 1 msk Bong Touch of Taste Ekologisk Grönsaksfond alt Grönsaksfond
    • 1 msk honung, flytande
    • 1 msk lime, pressad
    • 1-3 tsk sambal oelek
    • salt och svartpeppar

    Gör så här

    1. Dela kålen på mitten, grilla den med snittytan neråt på försiktig värme tills den fått fin färg.
    2. Vänd på den och ringla på grilloljan, lite i taget, upprepade gånger.
    3. Låt kålen grilla sakta, gärna under lock tills den är krispig men mjuk och genomgrillad.
    4. Smaksätt med salt och svartpeppar.

    Ingående produkter