Grön mat, Soppa

Grönkålssoppa

I receptet för Grönkålssoppa rekommenderar vi Bong Touch of Taste Ekologisk Grönsaksfond / alt. Grönsaksfond då denna ger en djup och mustig smak av rostade rotfrukter. Bong Touch of Taste ekologiska fonder är ett perfekt val för dig som föredrar rena smaker och ställer lite extra krav. Våra ekologiska fonder har en ny smakprofil med rostade undertoner som ger en bra mustighet i dina såser, soppor, grytor, marinader eller annat gott du bestämt dig för att laga. Vi har recepten!

Alla våra fonder har en hög andel huvudråvara och är fria från tillsatta smakförstärkare. Med fonder från Bong Touch of Taste lyfter du smaken på maten och du kan känna dig säker på att måltiden blir en ren njutning.

Kom igen Matsverige, nu lyfter vi smaken. Det är bara att droppa i och smaka av!

Betyg:
  • Personer: 4

    25 min

    Skicka inköpslista

    Skickat!

    Ingredienser

    • 300 g grönkål, färsk
    • 2 msk smör
    • 1 st gul lök, finhackad
    • 2 msk vetemjöl
    • 8 dl mjölk 3%
    • 2 dl grädde 40%
    • 3 msk Bong Touch of Taste Grönsaksfond alt. Ekologisk Grönsaksfond
    • salt och peppar

    Så här gör du

    1. Repa bladen från grova stjälkar och strimla.
    2. Koka upp saltat vatten och lägg ner kålen.
    3. Låt koka 5 minuter och sedan ånga av i en sil.
    4. Smält smöret i en kastrull och fräs kål och lök sakta i 5 minuter.
    5. Pudra på mjölet och fräs 1 min till.
    6. Slå i mjölk, grädde och fond under omrörning och låt det sjuda ytterligare 5 minuter.
    7. Smaka av med salt, peppar och fond.

    Produkter