Grön mat

Kantarellrisotto

I receptet för Kantarellrisotto rekommenderar vi Bong Touch of Taste Kantarellfond för att boosta smaken på dina utvalda råvaror. Bong Touch of Taste fonder är ett perfekt val för dig som föredrar rena smaker som förstärker smakupplevelsen. Våra fonder ger en bra mustighet i dina såser, soppor, grytor, marinader eller annat gott du bestämt dig för att laga. Vi har recepten!

Alla våra fonder har en hög andel huvudråvara och är fria från tillsatta smakförstärkare. Med fonder från Bong Touch of Taste lyfter du smaken på maten och du kan känna dig säker på att måltiden blir en ren njutning.

Kom igen Matsverige, nu lyfter vi smaken. Det är bara att droppa i och smaka av!

Betyg:
  • Personer: 4

    35 min

    Skicka inköpslista

    Skickat!

    Ingredienser

    • 200 g kantareller, färska rensade
    • 1 st lök, gul
    • 4 dl Avorioris
    • 10 dl vatten
    • 4 msk Bong Touch of Taste Kantarellfond
    • 2 dl parmesanost, riven
    • salt och peppar
    • olivolja
    • 25 g smör

    Så här gör du

    1. Hacka löken, dela kantarellerna i mindre bitar och fräs i olivolja och smör.
    2. Tillsätt riset och låt fräsa med under omrörning någon minut.
    3. Koka upp vatten och kantarellfond under tiden.
    4. Tillsätt den varma kantarellfonden under omrörning, lite i taget. Rör varsamt.
    5. Låt risotton sjuda i ca 18-20 min.
    6. Rör ner finriven parmesanost, en klick smör och smaka av med salt och peppar.
    7. Servera som ensamrätt eller med som tillbehör till kyckling, fisk eller kött.

    Produkter