Grön mat, En grönare jul

Långkokt, senapsgriljerad rotselleri

I receptet för Långkokt, senapsgriljerad rotselleri rekommenderar vi Bong Touch of Taste Ekologisk Grönsaksfond då denna ger en djup och mustig smak av rostade rotfrukter. Bong Touch of Taste ekologiska fonder är ett perfekt val för dig som föredrar rena smaker och ställer lite extra krav. Våra ekologiska fonder har en ny smakprofil med rostade undertoner som ger en bra mustighet i dina såser, soppor, grytor, marinader eller annat gott du bestämt dig för att laga. Vi har recepten!

Alla våra fonder har en hög andel huvudråvara och är fria från tillsatta smakförstärkare. Med fonder från Bong Touch of Taste lyfter du smaken på maten och du kan känna dig säker på att måltiden blir en ren njutning.

Kom igen Matsverige, nu lyfter vi smaken. Det är bara att droppa i och smaka av!

Betyg:
  • Personer: 4

    120 min

    Skicka inköpslista

    Skickat!

    Ingredienser

    • Rotselleri
    • 1 st rotselleri, ansad och skalad, ca 500-800 gram
    • 3 msk Bong Touch of Taste Ekologisk Grönsaksfond
    • 3 st lagerblad
    • 1 kvist timjan, färsk
    • 1-3 tsk liquide smoke (beroende på fabrikat och styrka)
    • Griljering
    • 1 st ägg
    • 3 msk honung
    • 4 msk senapspulver, t ex Coleman’s
    • 1.5 dl ströbröd
    • 1 msk potatismjöl

    Så här gör du

    Rotselleri

    1. Lägg sellerin i en tajt kastrull och tillsätt fond, kryddor och liquid smoke.
    2. Fyll på med 1,5 liter vatten eller tills det täcker.
    3. Låt det koka upp och sjud sakta i ca 1,5 timme tills sellerin är mjuk rakt igenom.
    4. Ta upp rotsellerin och låt den ånga av.

    Griljering

    1. Blanda senapspulver, ägg, honung och ströbröd till en slät smet, låt det vila i 10 minuter.
    2. Torka ytan på rotsellerin noga och pudra på potatismjöl.
    3. Bred senapssmeten på ovansidan av sellerin. Strö över ströbröd och griljera i ugn, 200 grader i ca 10-15 minuter.

    Produkter