Grön mat, Tillbehör

Majskolvar med pesto

I receptet för Majskolvar med pesto rekommenderar vi Bong Touch of Taste Ekologisk Grönsaksfond alt. Grönsaksfond då denna ger en djup och mustig smak av rostade rotfrukter. Bong Touch of Taste ekologiska fonder är ett perfekt val för dig som föredrar rena smaker och ställer lite extra krav. Våra ekologiska fonder har en ny smakprofil med rostade undertoner som ger en bra mustighet i dina såser, soppor, grytor, marinader eller annat gott du bestämt dig för att laga. Vi har recepten!

Alla våra fonder har en hög andel huvudråvara och är fria från tillsatta smakförstärkare. Med fonder från Bong Touch of Taste lyfter du smaken på maten och du kan känna dig säker på att måltiden blir en ren njutning.

Kom igen Matsverige, nu lyfter vi smaken. Det är bara att droppa i och smaka av!

Betyg:
  • Personer: 4

    30 min

    Skicka inköpslista

    Skickat!

    Ingredienser

    • 4 st majskolvar
    • 4 msk rapsolja
    • Till peston:
    • 1 nypa basilika, färska blad, grovhackade
    • 1 nypa spenat, färska blad, grovhackade
    • 75 g parmesanost, tärnad
    • 50 g pinjenötter, rostade
    • 1 msk Bong Touch of Taste Ekologisk Grönsaksfond alt. Grönsaksfond
    • 0,75 dl rapsolja
    • 0,5 dl olivolja
    • salt och svartpeppar

    Så här gör du

    1. Lägg alla ingredienserna till peston i en mixer och kör till en grov smet.
    2. Smaka av med fond, salt och peppar.
    3. Pilla bort blasten från kolvarna, koka dem i rikligt med vatten 15-20 minuter, salta vattnet mot slutet av kokningen.
    4. När de är kokta så låt dem rinna av ordentligt.
    5. Hetta upp en stekpanna med oljan och rosta kolvarna runt om.
    6. Lägg dem på ett fat och stryk pesto på kolvarna.

    Produkter