Grön mat, Gryta

Pumpacurry gryta

I receptet för Pumpacurry gryta rekommenderar vi Bong Touch of Taste Ekologisk Grönsaksond alt. Grönsaksfond för att boosta smaken på dina utvalda råvaror. Bong Touch of Taste fonder är ett perfekt val för dig som föredrar rena smaker som förstärker smakupplevelsen. Våra fonder ger en bra mustighet i dina såser, soppor, grytor, marinader eller annat gott du bestämt dig för att laga. Vi har recepten!

Alla våra fonder har en hög andel huvudråvara och är fria från tillsatta smakförstärkare. Med fonder från Bong Touch of Taste lyfter du smaken på maten och du kan känna dig säker på att måltiden blir en ren njutning.

Kom igen Matsverige, nu lyfter vi smaken. Det är bara att droppa i och smaka av!

Betyg:
  • Personer: 4

    40 min

    Skicka inköpslista

    Skickat!

    Ingredienser

    • 3 msk vitlök, hackad
    • 1 msk röd chili, tunt skivad
    • 2 msk ingefära, färsk, finhackad
    • 2-3 msk currypasta tikki masala
    • 1 msk Bong Touch of Taste Ekologisk Grönsaksfond alt. Grönsaksfond
    • 1 msk olja
    • 1 msk tomatpuré
    • 400 g tomater, krossade
    • 400 ml kokosmjölk
    • 600 g pumpa, skalad och tärnad
    • 0,5 st blomkålshuvud
    • 1 dl korianderblad, färska
    • salt och svartpeppar
    • Till servering:
    • kokt ris

    Så här gör du

    1. Fräs vitlök, chili, ingefära och currypastan i olja under omrörning 2 minuter.
    2. Tillsätt tomatpurén och fräs 1 minut till.
    3. Tillsätt krossade tomater, kokosmjölk och fond. Låt det sjuda i 15 minuter.
    4. Tillsätt pumpa och blomkål, låt det sjuda ytterligare ca 25-30 minuter tills blomkålen är mjuk.
    5. Späd med vatten om det behövs.
    6. Smaka av med salt, svartpeppar, currypasta och fond.
    7. Servera grytan överströdd med koriander tillsammans med ris.

    Produkter