Grön mat

Rotfrukts- och linspytt

I receptet för Rotfrukts- och linspytt rekommenderar vi Bong Touch of Taste Ekologisk Grönsaksfond alt. Grönsaksfond då denna ger en djup och mustig smak av rostade rotfrukter. Bong Touch of Taste ekologiska fonder är ett perfekt val för dig som föredrar rena smaker och ställer lite extra krav. Våra ekologiska fonder har en ny smakprofil med rostade undertoner som ger en bra mustighet i dina såser, soppor, grytor, marinader eller annat gott du bestämt dig för att laga. Vi har recepten!

Alla våra fonder har en hög andel huvudråvara och är fria från tillsatta smakförstärkare. Med fonder från Bong Touch of Taste lyfter du smaken på maten och du kan känna dig säker på att måltiden blir en ren njutning.

Kom igen Matsverige, nu lyfter vi smaken. Det är bara att droppa i och smaka av!

Betyg:
  • Personer: 4

    20 min

    Skicka inköpslista

    Skickat!

    Ingredienser

    • 2 st gula lökar
    • 4 stora potatisar
    • 2 st morötter
    • 2 små palsternackor
    • 1 bit rotselleri
    • 2 msk olja
    • 2 msk smör
    • 1,5 msk Bong Touch of Taste Ekologisk Grönsaksfond alt. Grönsaksfond
    • 3 dl linser, kokta, avrunna
    • salt och svartpeppar
    • Till servering
    • Yoghurt smaksatt med citron
    • Stekta ägg

    Så här gör du

    1. Skala och tärna lök och rotfrukter.
    2. Stek dem i olja och smör några minuter tills de fått fin färg.
    3. Slå i 3 dl vatten tillsammans med fonden.
    4. Låt det koka bort på hög värme.
    5. När rotfrukterna är genomstekta så tillsätt linserna och smaka av med salt och svartpeppar.
    6. Servera pytten tillsammans med yoghurt smaksatt med citron och stekta ägg.

     

    Produkter