Grön mat, Tillbehör

Rotmos

I receptet för Rotmos rekommenderar vi Bong Touch of Taste Ekologisk Grönsaksfond alt. Grönsaksfond då denna ger en djup och mustig smak av rostade rotfrukter. Bong Touch of Taste ekologiska fonder är ett perfekt val för dig som föredrar rena smaker och ställer lite extra krav. Våra ekologiska fonder har en ny smakprofil med rostade undertoner som ger en bra mustighet i dina såser, soppor, grytor, marinader eller annat gott du bestämt dig för att laga. Vi har recepten!

Alla våra fonder har en hög andel huvudråvara och är fria från tillsatta smakförstärkare. Med fonder från Bong Touch of Taste lyfter du smaken på maten och du kan känna dig säker på att måltiden blir en ren njutning.

Kom igen Matsverige, nu lyfter vi smaken. Det är bara att droppa i och smaka av!

Betyg:
  • Personer: 4

    40 min

    Skicka inköpslista

    Skickat!

    Ingredienser

    • 1 st kålrot (ca 1 kg)
    • 2 st morötter
    • 2 st potatisar, mjöliga
    • 1,5 msk Bong Touch of Taste Ekologisk Grönsaksfond alt. Grönsaksfond
    • några lagerblad
    • 1 kvist timjan
    • 5 st kryddpepparkorn
    • 1 krm vitpeppar, mald
    • salt och peppar
    • 1 msk smör

    Så här gör du

    1. Skala kålrot, morot och potatis och skär dem i bitar, ca 1,5 x 1,5 cm.
    2. Koka upp 1 liter vatten med grönsaksfond och pepparkorn.
    3. Lägg i kålroten och morötterna låt koka 10 minuter.
    4. Lägg i potatisen och låt alltsammans koka tills det blir mjukt, ca 15 minuter.
    5. Häll av spadet, spara lite till att späda med och mosa rotsakerna.
    6. Späd med kokspadet till fin konsistens och lägg i en smörklick.
    7. Smaka av med salt och peppar.

    Produkter