Grön mat, Tillbehör

Sommarhasselbackspotatis

I receptet för Sommarhasselbackspotatis rekommenderar vi Bong Touch of Taste Brynt Schalottenlöksfond för att boosta smaken på dina utvalda råvaror. Bong Touch of Taste fonder är ett perfekt val för dig som föredrar rena smaker som förstärker smakupplevelsen. Våra fonder ger en bra mustighet i dina såser, soppor, grytor, marinader eller annat gott du bestämt dig för att laga. Vi har recepten!

Alla våra fonder har en hög andel huvudråvara och är fria från tillsatta smakförstärkare. Med fonder från Bong Touch of Taste lyfter du smaken på maten och du kan känna dig säker på att måltiden blir en ren njutning.

Kom igen Matsverige, nu lyfter vi smaken. Det är bara att droppa i och smaka av!

Betyg:
  • Personer: 8

    35 min

    Skicka inköpslista

    Skickat!

    Ingredienser

    • 1 kg potatis, små
    • 100 g smör
    • 2 tsk Bong Touch of Taste Brynt Schalottenlöksfond
    • 3 msk skorpmjöl
    • 1 dl gräddfil
    • 50 g forellrom

    Så här gör du

    1. Skala och skär potatisen i tunna skivor. Skär inte helt igenom utan låt skivorna sitta ihop i botten.
    2. Lägg potatisen i en ugnsfast form och baka dem 5 minuter på 200 grader.
    3. Smält smöret tillsammans med fonden och pensla potatisarna med det.
    4. Strö på lite skorpmjöl och ös dem regelbundet med smör.
    5. Baka potatisarna ytterligare ca 20 minuter tills de är mjuka.
    6. Servera potatisen ljummen med gräddfil och rom.

     

    Produkter