Grön mat, Soppa

Svamp- och rotfruktssoppa

I receptet för Svamp och rotfruktssoppa rekommenderar vi Bong Touch of Taste Kantarellfond för att boosta smaken på dina utvalda råvaror. Bong Touch of Taste fonder är ett perfekt val för dig som föredrar rena smaker som förstärker smakupplevelsen. Våra fonder ger en bra mustighet i dina såser, soppor, grytor, marinader eller annat gott du bestämt dig för att laga. Vi har recepten!

Alla våra fonder har en hög andel huvudråvara och är fria från tillsatta smakförstärkare. Med fonder från Bong Touch of Taste lyfter du smaken på maten och du kan känna dig säker på att måltiden blir en ren njutning.

Kom igen Matsverige, nu lyfter vi smaken. Det är bara att droppa i och smaka av!

Betyg:
  • Personer: 4

    25 min

    Skicka inköpslista

    Skickat!

    Ingredienser

    • 2 dl gul lök, hackad
    • 2 dl rotselleri, tärnad
    • 2 dl palsternacka, tärnad
    • 250 g kantareller
    • 3 msk smör
    • 2-3 msk Bong Touch of Taste Kantarellfond
    • 8 dl mjölk 3%
    • 2 dl vispgrädde 40%
    • salt och peppar
    • maizenaredning
    • Till servering:
    • rostat bröd
    • god olja

    Så här gör du

    1. Fräs lök, selleri och palsternacka i smöret på låg värme i 5 minuter.
    2. Höj värmen och fräs kantarellerna ytterligare några minuter.
    3. Slå i fond, mjölk och grädde, låt det koka sakta utan lock i 10 minuter.
    4. Smaka av med salt, svartpeppar och fond.
    5. Om Du vill ha tjockare konsistens så red av den med lite maizenaredning.
    6. Servera med rostat bröd och ringla på lite god olja.

     

    Produkter