Grön mat, En grönare jul

Vegetarisk ”Löksill” med rotfrukter

I receptet för Vegetarisk ”Löksill” med rotfrukter rekommenderar vi Bong Touch of Taste Ekologisk Grönsaksfond då denna ger en djup och mustig smak av rostade rotfrukter. Bong Touch of Taste ekologiska fonder är ett perfekt val för dig som föredrar rena smaker och ställer lite extra krav. Våra ekologiska fonder har en ny smakprofil med rostade undertoner som ger en bra mustighet i dina såser, soppor, grytor, marinader eller annat gott du bestämt dig för att laga. Vi har recepten!

Alla våra fonder har en hög andel huvudråvara och är fria från tillsatta smakförstärkare. Med fonder från Bong Touch of Taste lyfter du smaken på maten och du kan känna dig säker på att måltiden blir en ren njutning.

Kom igen Matsverige, nu lyfter vi smaken. Det är bara att droppa i och smaka av!

Betyg:
  • Personer: 4

    15 min

    Skicka inköpslista

    Skickat!

    Ingredienser

    • Grönsaker
    • 2 st palsternackor, små skalade och skivade
    • 2 st persiljerötter, små skalade och skivade
    • 1 st morot, liten skalad och skivad
    • 2 st schalottenlökar, skalade och skivade
    • 10 cm purjolök, sköljd och skivad
    • Ättikslag
    • 0.5 dl ättika, 24%, gärna Perstorps
    • 3 dl strösocker
    • 2.5 dl vatten
    • 10 st kryddpepparkorn
    • 2 st lagerblad
    • 1 msk Bong Touch of Taste Ekologisk Grönsaksfond

    Så här gör du

    1. Packa rotfrukter och lök i en fin burk.
    2. Koka upp lagen och häll den het över grönsakerna, förslut och kyl.
    3. Låt ”sillen” mogna minst 24 timmar i kylen sedan är det dags för servering.

    Produkter