Grön mat, Pastarätter

Vegetarisk pasta med tomat och vitlök

I receptet för Vegetarisk pasta med tomat och vitlök rekommenderar vi Bong Touch of Taste Ekologisk Grönsaksfond då denna ger en djup och mustig smak av rostade rotfrukter. Bong Touch of Taste ekologiska fonder är ett perfekt val för dig som föredrar rena smaker och ställer lite extra krav. Våra ekologiska fonder har en ny smakprofil med rostade undertoner som ger en bra mustighet i dina såser, soppor, grytor, marinader eller annat gott du bestämt dig för att laga. Vi har recepten!

Alla våra fonder har en hög andel huvudråvara och är fria från tillsatta smakförstärkare. Med fonder från Bong Touch of Taste lyfter du smaken på maten och du kan känna dig säker på att måltiden blir en ren njutning.

Kom igen Matsverige, nu lyfter vi smaken. Det är bara att droppa i och smaka av!

Betyg:
  • Antal portioner: 4

    15 min

    Skicka inköpslista till din epost

    Skickat!

    Ingredienser

    • 4 portioner kokt pasta, t ex linguine eller spagetti
    • 3 st lökar, tunt skivade
    • 2 askar cocktailtomater
    • 1 dl basilikablad, färska
    • 2-3 msk vitlök, tunt skivad
    • 1 dl olivolja
    • 1-2 msk Bong Touch of Taste Ekologisk Grönsaksfond
    • 2 dl parmesanost, finriven
    • salt och peppar

    Gör så här

    1. Hetta upp 2 matskedar av oljan i en kastrull.
    2. Stek lök och vitlök försiktigt i 5 minuter.
    3. Tillsätt tomaterna och låt det steka ytterligare några minuter.
    4. Rör i fond, kokt pasta, basilikablad och resterande olja.
    5. Låt allt bli rykande varmt och smaka av med salt, peppar och fond.
    6. Lägg upp på varma tallrikar och toppa med parmesanost.

    Ingående produkter