Grön mat, En grönare jul

Vegetarisk ”Senapssill” med aubergine

I receptet för Vegetarisk ”Senapssill” med aubergine rekommenderar vi Bong Touch of Taste Brynt Schalottenlökfond för att boosta smaken på dina utvalda råvaror. Bong Touch of Taste fonder är ett perfekt val för dig som föredrar rena smaker som förstärker smakupplevelsen. Våra fonder ger en bra mustighet i dina såser, soppor, grytor, marinader eller annat gott du bestämt dig för att laga. Vi har recepten!

Alla våra fonder har en hög andel huvudråvara och är fria från tillsatta smakförstärkare. Med fonder från Bong Touch of Taste lyfter du smaken på maten och du kan känna dig säker på att måltiden blir en ren njutning.

Kom igen Matsverige, nu lyfter vi smaken. Det är bara att droppa i och smaka av!

Betyg:
  • Personer: 4

    15 min

    Skicka inköpslista

    Skickat!

    Ingredienser

    • 2 st auberginer, mellanstora
    • flingsalt
    • Senapssås
    • 1 dl senap, söt
    • 1 msk senap, skånsk stark
    • 2 msk dijonsenap
    • 1 tsk Bong Touch of Taste Brynt Schalottenlökfond
    • 1 dl strösocker
    • 1 msk vinäger, vit
    • 1 dl rapsolja
    • 2 msk dill, färsk hackad
    • salt och peppar

    Så här gör du

    1. Skala och klyfta auberginerna. Skär bort kärnorna och skär fruktköttet i fina, sill-liknande bitar.
    2. Strö över en nypa salt och ångkok auberginbitarna i 4-5 minuter (eller koka i vatten i 1-2 minuter).
    3. Låt auberginen rinna och ånga av.

    Senapssås

    1. Vispa ihop senapssåsen och smaka av med fond, vinäger, salt och peppar.
    2. Rör i den hackade dillen.
    3. Blanda såsen med auberginbitarna och lägg i en fin burk.
    4. Låt ”sillen” mogna i kylen över natten och servera tillsammans med ägg och bröd.

    Produkter