Grön mat

Vegetariska kåldolmar

I receptet för Vegetariska kåldolmar rekommenderar vi Bong Touch of Taste Brynt schalottenlökfond alt. Grönsaksfond eller Eko Grönsaksfond för att boosta smaken på dina utvalda råvaror. Bong Touch of Taste fonder är ett perfekt val för dig som föredrar rena smaker som förstärker smakupplevelsen. Våra fonder ger en bra mustighet i dina såser, soppor, grytor, marinader eller annat gott du bestämt dig för att laga. Vi har recepten!

Alla våra fonder har en hög andel huvudråvara och är fria från tillsatta smakförstärkare. Med fonder från Bong Touch of Taste lyfter du smaken på maten och du kan känna dig säker på att måltiden blir en ren njutning.

Kom igen Matsverige, nu lyfter vi smaken. Det är bara att droppa i och smaka av!

Betyg:

Personer: 4

60 min

Skicka inköpslista

Skickat!

Ingredienser

  • 8 stora savoykålsblad
  • 200 g skogschampinjoner
  • 200 g ostronskivling
  • 1 st gul lök
  • 1 msk Bong Touch oF Taste Brynt Schalottenlökfond alt. Grönsaksfond alt. Eko Grönsaksfond
  • 2 msk Mrs Cheng´s Japansk soja
  • 2 dl couscous, kokt och avrunnen
  • salt och svartpeppar
  • smör och rapsolja

Så här gör du

  1. Koka kålbladen några minuter i vatten, kyl dem sedan i iskallt vatten.
  2. Skär bort den tjocka stocken/nerven och lägg dem på hushållspapper för att rinna av.
  3. Hacka löken, klyfta champinjonerna och dela ostronskivlingen i bitar.
  4. Stek lök och svamp sakta i smör i 5 minuter.
  5. Slå i soja och fond och låt det koka in.
  6. Lägg allt i en mixer/matberedare och kör till en grynig massa.
  7. Lägg i couscousen och kör ytterligare 5 sekunder.
  8. Smaka av blandningen med salt och svartpeppar.
  9. Fördela fyllningen på kålbladen, vik ihop till fina dolmar och fäst ihop dem med tandpetare.
  10. Stek dem i smör och olja tills de är genomvarma och har fått fin färg.

Servera tillsammans med kall sås och sallad.

Produkter