Gryta

Älggryta med blåbär och lingon

I receptet för Älggryta med blåbär och lingon rekommenderar vi Bong Touch of Taste Viltfond för att boosta smaken på dina utvalda råvaror. Bong Touch of Taste fonder är ett perfekt val för dig som föredrar rena smaker som förstärker smakupplevelsen. Våra fonder ger en bra mustighet i dina såser, soppor, grytor, marinader eller annat gott du bestämt dig för att laga. Vi har recepten!

Alla våra fonder har en hög andel huvudråvara och är fria från tillsatta smakförstärkare. Med fonder från Bong Touch of Taste lyfter du smaken på maten och du kan känna dig säker på att måltiden blir en ren njutning.

Kom igen Matsverige, nu lyfter vi smaken. Det är bara att droppa i och smaka av!

Betyg:
  • Personer: 4

    90 min

    Skicka inköpslista

    Skickat!

    Ingredienser

    • 500 g älggrytbitar
    • 2 små gula lökar
    • 2 små palsternackor
    • 2 små morötter
    • 1 bit rotselleri
    • 2 msk smör
    • 2 msk tomatpuré
    • 2 st lagerblad
    • 1 kvist timjan
    • 2 dl rött vin
    • 2 msk Bong Touch of Taste Viltfond
    • 1 dl lingon, färska eller frysta
    • 1 dl blåbär, färska eller frysta
    • salt och peppar

    Så här gör du

    1. Skala och skär lök och rotfrukter i fina bitar.
    2. Bryn köttet och grönsakerna i smöret tills det fått fin färg.
    3. Tillsätt tomatpuré och kryddor och låt det steka ytterligare 1 minut.
    4. Slå i vin och fond, tillsätt vatten tills det täcker kött och grönsaker. Låt det koka ca 1-1,5 timme tills köttet är mört.
    5. Rör i bären och smaka av med salt och peppar.
    6. Servera tillsammans med kokt potatis eller ris och lite extra bär på toppen.

    Produkter