Kyckling

Chunky Chicken Chili

I receptet för Chunky Chicken Chili rekommenderar vi Bong Touch of Taste Ekologisk Kycklingfond alt. Kycklingfond då denna ger en djup och mustig smak med rostade undertoner. Bong Touch of Taste ekologiska fonder är ett perfekt val för dig som föredrar rena smaker och ställer lite extra krav. Våra ekologiska fonder har en ny smakprofil med rostade undertoner som ger en bra mustighet i dina såser, soppor, grytor, marinader eller annat gott du bestämt dig för att laga. Vi har recepten!

Alla våra fonder har en hög andel huvudråvara och är fria från tillsatta smakförstärkare. Med fonder från Bong Touch of Taste lyfter du smaken på maten och du kan känna dig säker på att måltiden blir en ren njutning.

Kom igen Matsverige, nu lyfter vi smaken. Det är bara att droppa i och smaka av!

Betyg:
  • Personer: 4

    50 min

    Skicka inköpslista

    Skickat!

    Ingredienser

    • 600 g kycklinglårfilé
    • 2 msk olja
    • 2 st gula lökar, hackade
    • 4 st vitlöksklyftor, hackade
    • 1-3 tsk sambal oelek
    • 1 msk spiskummin, malen
    • 1 msk oregano, torkad
    • 6 dl krossade tomater
    • 1 frp vita bönor, kokta
    • 1,5 msk Bong Touch of Taste Ekologisk Kycklingfond alt. Kycklingfond
    • Till servering
    • sallad
    • ris kokt med kryddor och gurkmeja

    Så här gör du

    1. Strimla kycklingköttet och stek det några minuter i oljan tillsammans med lök och vitlök.
    2. Rör i sambal oelek och kryddor.
    3. Slå i tomat och fond.
    4. Låt grytan koka sakta i ca 40 minuter tills såsen har fått fin konsistens och kycklingen är mör.
    5. Smaka av med fond och kryddor, servera tillsammans med sallad och ris.

    Produkter