Kyckling

Citronmarinerade kycklingrullader

I receptet för Citronmarinerade kycklingrullader rekommenderar vi Bong Touch of Taste Kycklingfond för att boosta smaken på dina utvalda råvaror. Bong Touch of Taste fonder är ett perfekt val för dig som föredrar rena smaker som förstärker smakupplevelsen. Våra fonder ger en bra mustighet i dina såser, soppor, grytor, marinader eller annat gott du bestämt dig för att laga. Vi har recepten!

Alla våra fonder har en hög andel huvudråvara och är fria från tillsatta smakförstärkare. Med fonder från Bong Touch of Taste lyfter du smaken på maten och du kan känna dig säker på att måltiden blir en ren njutning.

Kom igen Matsverige, nu lyfter vi smaken. Det är bara att droppa i och smaka av!

Betyg:
  • Personer: 8

    45 min

    Skicka inköpslista

    Skickat!

    Ingredienser

    • Kyckling
    • 8 st kycklinglår
    • 16 st tandpetare eller korta grillspett
    • 1.5 msk Bong Touch of Taste Kycklingfond
    • 3 dl vatten
    • 0.5 dl citron, saften av
    • 1 knippe timjan, färsk
    • 1 knippe oregano, färsk
    • Dressing
    • 1 st äggula
    • 4 msk rapsolja
    • 1 msk dijonsenap
    • 2 msk kokspad
    • 1 tsk Bong Touch of Taste Kycklingfond
    • smaka av med salt, peppar och ev. en nypa salt
    • garnera gärna med färska örter och ätbara blommor samt tunt skivade rödlöksringar

    Så här gör du

    Kycklingrullader

    1. Rulla ihop kycklinglåren, stick 2 tandpetare i dem och lägg den tajt i en kastrull.
    2. Slå på vatten, fond, citron och örter och smaksätt med en nypa flingsalt och svartpeppar. (Vätskan skall nätt och jämt täcka kycklingen.)
    3. Låt koka upp och sjuda sakta i 20 minuter, låt rulladerna ligga kvar och svalna i lagen.

    Dressing

    1. Vispa äggula, koncentrerad fond och senap i en liten skål.
    2. Droppa i oljan sakta under kraftig vispning och avsluta med spadet tills dressingen får fin konsistens. Smaka av med salt och peppar.
    3. Låt kycklingen rinna av, dela dem mellan spetten och lägg upp på fat.
    4. Ringla över dressingen och dekorera med örter och rödlök.

    Produkter