Kyckling

Grillade kycklingspett

I receptet för Grillade kycklingspett rekommenderar vi Bong Touch of Taste Ekologisk Kycklingfond alt. Kycklingfond för att boosta smaken på dina utvalda råvaror. Bong Touch of Taste fonder är ett perfekt val för dig som föredrar rena smaker som förstärker smakupplevelsen. Våra fonder ger en bra mustighet i dina såser, soppor, grytor, marinader eller annat gott du bestämt dig för att laga. Vi har recepten!

Alla våra fonder har en hög andel huvudråvara och är fria från tillsatta smakförstärkare. Med fonder från Bong Touch of Taste lyfter du smaken på maten och du kan känna dig säker på att måltiden blir en ren njutning.

Kom igen Matsverige, nu lyfter vi smaken. Det är bara att droppa i och smaka av!

Betyg:
  • Personer: 4

    15 min + 120 min marinering

    Skicka inköpslista

    Skickat!

    Ingredienser

    • 600 g kycklingfilé
    • 3 msk Till marinad
    • 3 msk Mrs Cheng´s japansk soja
    • 2 msk Bong Touch of Taste Ekologisk Kycklingfond alt. Kycklingfond
    • 1 msk rapsolja
    • 1-3 tsk sambal oelek
    • 2 tsk lime, pressad
    • 2 tsk ingefära, finhackad
    • 12 st små korta grillspett
    • 1 knippe koriander
    • 2 msk sesamfrö
    • limeklyftor

    Så här gör du

    1. Vispa samman marinaden.
    2. Strimla kycklingfilén och lägg dem i en påse, slå på marinaden.
    3. Låt det marinera några timmar i kyl.
    4. Blötlägg bambuspetten minst 30 minuter innan användning.
    5. Trä upp kycklingen på spetten och grilla dem på kolgrill eller i het ugn.
    6. När de är klara så strö på sesamfrön och toppa med korianderblad och lime.

    Produkter