Kyckling

Kyckling och kantarellragu

I receptet för Kyckling och kantarellragu rekommenderar vi Bong Touch of Taste Kantarellfondfond för att boosta smaken på dina utvalda råvaror. Bong Touch of Taste fonder är ett perfekt val för dig som föredrar rena smaker som förstärker smakupplevelsen. Våra fonder ger en bra mustighet i dina såser, soppor, grytor, marinader eller annat gott du bestämt dig för att laga. Vi har recepten!

Alla våra fonder har en hög andel huvudråvara och är fria från tillsatta smakförstärkare. Med fonder från Bong Touch of Taste lyfter du smaken på maten och du kan känna dig säker på att måltiden blir en ren njutning.

Kom igen Matsverige, nu lyfter vi smaken. Det är bara att droppa i och smaka av!

Betyg:
  • Personer: 4

    40 min

    Skicka inköpslista

    Skickat!

    Ingredienser

    • 175 g kantareller, färska, ansade och delade
    • 2 st schalottenlökar, hackade
    • 600 g kyckling, skinn och benfri
    • 1 stånd broccoli
    • 1 msk smör
    • 1 dl vitt vin
    • 2 dl grädde
    • 4 dl mjölk 3%
    • 1 msk Touch of Taste Kantarellfond
    • salt och peppar
    • Till servering
    • Kokt potatis
    • sallad

    Så här gör du

    1. Ansa och dela broccolin i små buketter.
    2. Stek lök och kantareller i smör så att de vätskar av sig och får fin gyllenbrun färg, lägg åt sidan.
    3. Skär kycklingen i strimlor och fräs den i oljan i en kastrull några minuter.
    4. Slå i vin och lägg tillbaka svampen i kastrullen och låt det koka upp rejält.
    5. Rör i grädde, mjölk och fond, låt det sjuda sakta ca 20 minuter tills kycklingen är genomstekt och mör.
    6. När det återstår 5 minuter lägg i broccoli-buketterna.
    7. Smaka av med fond, salt och peppar.
    8. Servera tillsammans med t ex kokt potatis och sallad.

    Produkter