Kyckling

Kycklinglår med kryddigt ris

I receptet för Kycklinglår med kryddigt ris rekommenderar vi valfri Bong Touch of Taste Asian Fond för att boosta smaken på dina utvalda råvaror. Bong Touch of Taste fonder är ett perfekt val för dig som föredrar rena smaker som förstärker smakupplevelsen. Våra fonder ger en bra mustighet i dina såser, soppor, grytor, marinader eller annat gott du bestämt dig för att laga. Vi har recepten!

Alla våra fonder har en hög andel huvudråvara och är fria från tillsatta smakförstärkare. Med fonder från Bong Touch of Taste lyfter du smaken på maten och du kan känna dig säker på att måltiden blir en ren njutning.

Kom igen Matsverige, nu lyfter vi smaken. Det är bara att droppa i och smaka av!

Betyg:
  • Antal portioner: 4

    50 min

    Skicka inköpslista till din epost

    Skickat!

    Ingredienser

    • 600-800 g kycklinglår, benfria
    • marinad
    • 1 msk rapsolja
    • 1 msk persilade, torr krydda
    • 1 msk Bong Touch of Taste Asian Fond, din favorit
    • Grönsaker
    • 1 dl schalottenlök, hackad
    • 1 dl gul paprika, hackad
    • 1 dl salladslök, hackade
    • 1 dl färsk tomat, hackad utan kärnhus
    • Ris
    • 4 portioner vitt ris, kokt
    • 2 dl färska örter

    Gör så här

    1. Lägg kycklingen i en påse, slå på oljan, persilade och fond. Låt det marinera 2 timmar i kylen.
    2. Lägg sedan kycklingen tätt ihop i en ugnsfast form tillsammans med marinaden och stek den i ugn, 200 grader i ca 25 minuter tills kycklingen är genomstekt.
    3. Lägg alla de hackade grönsakerna i en bunke, slå på stekskyn och blanda runt.
    4. Lägg det varma kokta riset på ett fat och skeda på grönsakerna och stekskyn.
    5. Toppa med kycklinglåren och strö över örterna.

     

    Ingående produkter