Kyckling

Kycklingspett med sesamris

I receptet för Kycklingspett med sesamris rekommenderar vi Bong Touch of Taste Brynt Schalottenlöksfond för att boosta smaken på dina utvalda råvaror. Bong Touch of Taste fonder är ett perfekt val för dig som föredrar rena smaker som förstärker smakupplevelsen. Våra fonder ger en bra mustighet i dina såser, soppor, grytor, marinader eller annat gott du bestämt dig för att laga. Vi har recepten!

Alla våra fonder har en hög andel huvudråvara och är fria från tillsatta smakförstärkare. Med fonder från Bong Touch of Taste lyfter du smaken på maten och du kan känna dig säker på att måltiden blir en ren njutning.

Kom igen Matsverige, nu lyfter vi smaken. Det är bara att droppa i och smaka av!

Betyg:

Personer: 4

20 min + 60 min marinering

Skicka inköpslista

Skickat!

Ingredienser

  • 600 g kycklingfilé
  • 2 msk Mrs Cheng´s japansk soja
  • 1 msk Bong Touch of Taste Brynt Schalottenlöksfond
  • 1 msk lime, pressad
  • 12 st grillspett
  • Till riset
  • 4 port kokt ris
  • 4 msk sesamfrön, rostade
  • Färsk koriander
  • Till servering
  • Hoisinsås

Så här gör du

  1. Strimla kycklingfilén i halvcentimeter tjocka strimlor på längden.
  2. Lägg strimlorna tillsammans med soja, fond och pressad lime i en påse.
  3. Låt den marinera 60 minuter i kylen.
  4. Trä upp kycklingen på spett och grilla dem på medelvarm grill.
  5. Servera spetten tillsammans med ris smaksatt med sesam och koriander samt Hoisinsås.

Produkter