Kyckling

Ugnsrostad kyckling med rotsaker

I receptet för Ugnsrostad kyckling med rotsaker rekommenderar vi både Bong Touch of Taste Grönsaksfond och Kycklingfond för att boosta smaken på dina utvalda råvaror. Bong Touch of Taste fonder är ett perfekt val för dig som föredrar rena smaker som förstärker smakupplevelsen. Våra fonder ger en bra mustighet i dina såser, soppor, grytor, marinader eller annat gott du bestämt dig för att laga. Vi har recepten!

Alla våra fonder har en hög andel huvudråvara och är fria från tillsatta smakförstärkare. Med fonder från Bong Touch of Taste lyfter du smaken på maten och du kan känna dig säker på att måltiden blir en ren njutning.

Kom igen Matsverige, nu lyfter vi smaken. Det är bara att droppa i och smaka av!

Betyg:
  • Personer: 4

    90 min

    Skicka inköpslista

    Skickat!

    Ingredienser

    • Kyckling
    • 1 kg kyckling, hel
    • 0.5 dl basilika, färsk grovhackad
    • 0.5 dl persilja, färsk grovhackad
    • 0.5 dl rosmarin, färsk grovhackad
    • 1 st äpple, med skal
    • 1 st citron, i klyftor
    • 3 msk Bong Touch of Taste Kycklingfond
    • 3 msk olivolja
    • vitpeppar, grovmald
    • Rostade rotfrukter
    • 1 st lök, röd
    • 1 st palsternacka
    • 4 st potatisar
    • 2 st rödbetor
    • 300 g svartrot
    • 1 st sötpotatis, ca 300 g
    • 2 msk olivolja
    • 2 msk Bong Touch of Taste Grönsaksfond
    • salt och peppar
    • Sås
    • 1 msk smör
    • 2 dl vispgrädde
    • 1 msk vetemjöl
    • 2 msk Bong Touch of Taste Kycklingfond
    • sky från kycklingen

    Så här gör du

    Kyckling

    1. Plocka örterna och hacka i mindre bitar.
    2. Blanda örterna med peppar, olivolja och fond i en skål.
    3. Dela citron och äpple i mindre klyftor.
    4. Skölj kycklingen i kallt vatten och fyll med örtblandningen, citron och äpple.
    5. Gnid in kycklingen med resten av örtoljan.
    6. Tillaga i ugn i 200°C i ca 1 timme.

    Rotfrukter

    1. Skala alla rotfrukter och dela i mindre jämnstora bitar.
    2. Blanda med olja och grönsaksfond. Krydda med salt och peppar.
    3. Rosta i ugn i 200°C i ca 30 minuter.

    sås

    1. Smält smöret i en kastrull och vispa ner mjölet.
    2. Tillsätt grädde och det silade spadet från kycklingen. Koka upp under vispning.
    3. Smaka av med ev. mer fond, salt och peppar.

    Produkter