Lammkött, Gryta

Indisk lammgryta med tomat

I receptet för Indisk lammgryta med tomat rekommenderar vi Bong Touch of Taste Ekologisk Köttfond då denna ger en djup och mustig smak av brynta ben med mycket köttsmak. Bong Touch of Taste ekologiska fonder är ett perfekt val för dig som föredrar rena smaker och ställer lite extra krav. Våra ekologiska fonder har en ny smakprofil med rostade undertoner som ger en bra mustighet i dina såser, soppor, grytor, marinader eller annat gott du bestämt dig för att laga. Vi har recepten!

Alla våra fonder har en hög andel huvudråvara och är fria från tillsatta smakförstärkare. Med fonder från Bong Touch of Taste lyfter du smaken på maten och du kan känna dig säker på att måltiden blir en ren njutning.

Kom igen Matsverige, nu lyfter vi smaken. Det är bara att droppa i och smaka av!

Betyg:
  • Personer: 4

    150 min

    Skicka inköpslista

    Skickat!

    Ingredienser

    • 3 msk olja
    • 2 st lök, gul finhackad
    • 5 st vitlöksklyftor, finhackade
    • 0.5 tsk spiskummin, mald
    • 0.5 tsk koriander, mald
    • 0.5 tsk svartpeppar, mald
    • 0.5 tsk kardemumma, mald
    • 0.5 tsk senapspulver
    • 1 krm kanel, mald
    • 600 g lammbog, skuren i ca 3 x 3 cm bitar
    • 1 msk ingefära, färsk riven
    • 1-3 msk chili, röd finhackad (smaka av efterhand så att det inte blir för starkt)
    • 2 burkar tomater, krossade
    • 2 msk Bong Touch of Taste Ekologisk Köttfond
    • 2 dl kokosmjölk

    Så här gör du

    1. Hetta upp oljan i en stor kastrull.
    2. Fräs lök och vitlök några minuter på försiktig värme.
    3. Tillsätt kryddor och kött och fräs ytterligare 5 minuter.
    4. Tillsätt ingefära, chili, fond och krossade tomater.
    5. Låt grytan koka sakta i 2 timmar tills köttet är mört.
    6. Tillsätt kokosmjölk och yoghurt och låt det koka ytterligare 5 minuter.
    7. Smaka av med salt, peppar och ev. mer fond.

    Till servering

    1. Servera gärna tillsammans med naanbröd, ris, grönsaker och yoghurt.

    Produkter