Lammkött

Lammstek med citron och rosmarin

I receptet för Lammstek med citron och rosmarin rekommenderar vi Bong Touch of Taste Kalvfond för att boosta smaken på dina utvalda råvaror. Bong Touch of Taste fonder är ett perfekt val för dig som föredrar rena smaker som förstärker smakupplevelsen. Våra fonder ger en bra mustighet i dina såser, soppor, grytor, marinader eller annat gott du bestämt dig för att laga. Vi har recepten!

Alla våra fonder har en hög andel huvudråvara och är fria från tillsatta smakförstärkare. Med fonder från Bong Touch of Taste lyfter du smaken på maten och du kan känna dig säker på att måltiden blir en ren njutning.

Kom igen Matsverige, nu lyfter vi smaken. Det är bara att droppa i och smaka av!

Betyg:
  • Personer: 6

    80 min

    Skicka inköpslista

    Skickat!

    Ingredienser

    • 1 kg lammstek, benfri
    • 1 msk citron, skal rivet
    • 1 msk rosmarin, färsk finhackad
    • 1 msk vitlöksklyfta, hackad
    • 2 msk Bong Touch of Taste Kalvfond
    • salt och grovmald svartpeppar
    • smör att steka i
    • servera tillsammans med en Crème fraichesås med kalvfond och vitlök. Se touchoftaste.se

    Så här gör du

    1. Putsa köttet om det behövs, gnugga in citron, fond, rosmarin, vitlök, salt och peppar i köttet.
    2. Rulla ihop köttet och bind upp det med steksnöre eller tandpetare. Bryn i smör. Lägg över i en ugnsfast form och stek i ugn, 125 grader till 58 grader innertemperatur för medium.
    3. Lägg köttet på ett fat och låt vila i 10 minuter, skär upp i tunna skivor och servera tillsammans med en kall vitlöksås och stekskyn.

    Produkter