Marinad, glaze & olja, Kyckling, Tillbehör

Grillad Chilikyckling med Couscoussallad

I receptet för Grillad Chilikyckling med Couscoussallad rekommenderar vi Bong Touch of Taste Ekologisk Kycklingfond då denna ger en djup och mustig smak med rostade undertoner. Bong Touch of Taste ekologiska fonder är ett perfekt val för dig som föredrar rena smaker och ställer lite extra krav. Våra ekologiska fonder har en ny smakprofil med rostade undertoner som ger en bra mustighet i dina såser, soppor, grytor, marinader eller annat gott du bestämt dig för att laga. Vi har recepten!

Alla våra fonder har en hög andel huvudråvara och är fria från tillsatta smakförstärkare. Med fonder från Bong Touch of Taste lyfter du smaken på maten och du kan känna dig säker på att måltiden blir en ren njutning.

Kom igen Matsverige, nu lyfter vi smaken. Det är bara att droppa i och smaka av!

Betyg:
  • Personer: 4

    180 min

    Skicka inköpslista

    Skickat!

    Ingredienser

    • Kyckling
    • 1 st kyckling, färsk i delar
    • 1 msk Bong Touch of Taste Ekologisk Kycklingfond
    • 3 msk rapsolja, kallpressad
    • 1 st vitlöksklyfta
    • 2 tsk ingefära, färsk
    • 1-3 tsk chili, röd
    • 1 msk soja, japansk
    • 1 msk honung, flytande
    • 1 msk balsamicovinäger
    • 1 msk örter, färska
    • flingsalt och nymald svartpeppar
    • Couscoussallad
    • 8 dl couscous, tillagat enligt förpackning
    • 2 msk olivolja, kallpressad
    • 2 msk nötter eller solrosfrön
    • 2 st avocado, stora
    • 200 g spenat eller ruccola
    • 1 msk Bong Touch of Taste Ekologisk Grönsaksfond
    • flingsalt och nymald svartpeppar

    Så här gör du

    Kyckling

    1. Finhacka vitlök, chili och örter. Riv ingefäran fint. Vispa ihop alla ingredienserna och krydda.
    2. Marinera kycklingen en timme om du har kycklingfilé, eller över natten om du har en hel fågel.
    3. Ta ut den marinerade kycklingen från kylen ca 1 timme innan grillning så att det kommer upp i rumstemperatur.
    4. Grilla tills kycklingen är ordentligt genomstekt och smaksätt sedan med flingsalt.

    Couscoussallad

    1. Grovhacka nötter/solrosfrön och skär avocadon i fina tärningar.
    2. Lägg couscousen i en skål. Smaksätt med fond, salt, svartpeppar och olivolja.
    3. Avsluta med att vända i nötter, avokado och spenat/ruccola.
    4. Servera som tillbehör till kyckling eller som vegetarisk rätt.

    Produkter