Marinad, glaze & olja

Grillolja, klassisk variant

I receptet för Grillolja, klassisk variant rekommenderar vi Bong Touch of Taste Kycklingfond för att boosta smaken på dina utvalda råvaror. Bong Touch of Taste fonder är ett perfekt val för dig som föredrar rena smaker som förstärker smakupplevelsen. Våra fonder ger en bra mustighet i dina såser, soppor, grytor, marinader eller annat gott du bestämt dig för att laga. Vi har recepten!

Alla våra fonder har en hög andel huvudråvara och är fria från tillsatta smakförstärkare. Med fonder från Bong Touch of Taste lyfter du smaken på maten och du kan känna dig säker på att måltiden blir en ren njutning.

Kom igen Matsverige, nu lyfter vi smaken. Det är bara att droppa i och smaka av!

Betyg:
  • Personer: 4

    15 min

    Skicka inköpslista

    Skickat!

    Ingredienser

    • 1 msk balsamicovinäger
    • 1 msk paprikapulver
    • 0.5 tsk spiskummin, hel
    • 0.5 tsk korianderfrö, hela
    • 1 tsk svartpeppar, hel
    • 1.5 tsk farinsocker
    • 1 msk Bong Touch of Taste Kycklingfond
    • 1 dl rapsolja

    Så här gör du

    1. Mixa eller mortla alla torra kryddor så de blir till fint pulver.
    2. Blanda ner fond, balsamicovinäger och olja.
    3. Grilloljan används både som marinad samtidigt som den ger en fin yta. Marinera dina råvaror i grilloljan. Räkna med en marineringstid på 30-60 minuter för små och tunna detaljer. Hela stekar behöver marineras ca ett dygn. Var noga med att låta överskottsoljan rinna av innan du lägger på grillen eftersom denna lätt fattar eld. Tänk på att ta fram köttet en stund innan grillningen så att det inte är kylskåpskallt vid tillagning.

    Produkter