Marinad, glaze & olja, Kyckling

Grönsaksglaze till kyckling

I receptet för Grönsaksglaze till kyckling rekommenderar vi Bong Touch of Taste Ekologisk Grönsaksfond då denna ger en djup och mustig smak av rostade rotfrukter. Bong Touch of Taste ekologiska fonder är ett perfekt val för dig som föredrar rena smaker och ställer lite extra krav. Våra ekologiska fonder har en ny smakprofil med rostade undertoner som ger en bra mustighet i dina såser, soppor, grytor, marinader eller annat gott du bestämt dig för att laga. Vi har recepten!

Alla våra fonder har en hög andel huvudråvara och är fria från tillsatta smakförstärkare. Med fonder från Bong Touch of Taste lyfter du smaken på maten och du kan känna dig säker på att måltiden blir en ren njutning.

Kom igen Matsverige, nu lyfter vi smaken. Det är bara att droppa i och smaka av!

Betyg:
  • Personer: 4

    10 min

    Skicka inköpslista

    Skickat!

    Ingredienser

    • 1 st kyckling, färsk hel
    • 2 msk smör, brynt
    • 1 msk soja, japansk
    • 1 msk Bong Touch of Taste Ekologisk Grönsaksfond
    • 1 msk persillade, torr mald
    • salt och svartpeppar

    Så här gör du

    1. Blanda alla ingredienserna till glazen.
    2. Torka kycklingen med hushållspapper, pensla på glazen.
    3. Stek i ugn i 150 grader 30-60 minuter beroende på storlek tills köttet är genomstekt men inte överstekt. Ös med stekskyn under tiden.

     

    Produkter