Marinad, glaze & olja

Marinad till nöt och lamm

I receptet för Marinad till nöt och lamm rekommenderar vi Bong Touch of Taste Ekologisk Grönsaksfond då denna ger en djup och mustig smak av rostade rotfrukter. Bong Touch of Taste ekologiska fonder är ett perfekt val för dig som föredrar rena smaker och ställer lite extra krav. Våra ekologiska fonder har en ny smakprofil med rostade undertoner som ger en bra mustighet i dina såser, soppor, grytor, marinader eller annat gott du bestämt dig för att laga. Vi har recepten!

Alla våra fonder har en hög andel huvudråvara och är fria från tillsatta smakförstärkare. Med fonder från Bong Touch of Taste lyfter du smaken på maten och du kan känna dig säker på att måltiden blir en ren njutning.

Kom igen Matsverige, nu lyfter vi smaken. Det är bara att droppa i och smaka av!

Betyg:

Personer: 4

10 min

Skicka inköpslista

Skickat!

Ingredienser

  • 1 kg nöt- eller lammkött
  • Marinad
  • 1 dl rapsolja, kallpressad
  • 2 tsk Bong Touch of Taste Ekologisk Köttfond
  • 2 msk balsamicovinäger
  • 4 msk soja, Mrs Cheng's Japanese Soy
  • 1 msk honung
  • 1 msl lök, gul finhackad
  • 1 msk timjan, färska blad finhackade
  • 1 tsk dragon, torkad
  • flingsalt och nymald svartpeppar

Så här gör du

  1. Vispa ihop alla ingredienserna till marinaden och smaksätt med svartpeppar.
  2. Marinera köttet, någon timme för mindre bitar och över natten för större detaljer.
  3. Ta ut köttet från kylen ca 1 timme innan grillning så att det kommer upp i rumstemperatur.
  4. Grilla till önskad stekningsgrad och smaksätt med flingsalt.

Produkter