Marinad, glaze & olja, Tillbehör

Noriolja

I receptet för Noriolja rekommenderar vi Bong Touch of Taste Grönsaksfond alt. Ekologisk Grönsaksfond för att boosta smaken på dina utvalda råvaror. Bong Touch of Taste fonder är ett perfekt val för dig som föredrar rena smaker som förstärker smakupplevelsen. Våra fonder ger en bra mustighet i dina såser, soppor, grytor, marinader eller annat gott du bestämt dig för att laga. Vi har recepten!

Alla våra fonder har en hög andel huvudråvara och är fria från tillsatta smakförstärkare. Med fonder från Bong Touch of Taste lyfter du smaken på maten och du kan känna dig säker på att måltiden blir en ren njutning.

Kom igen Matsverige, nu lyfter vi smaken. Det är bara att droppa i och smaka av!

Betyg:
  • Personer: 4

    15 min

    Skicka inköpslista

    Skickat!

    Ingredienser

    • 5 ark sushi nori sjögräsark
    • 1 dl persilja, grovhackad
    • 1 liten klyfta vitlök
    • 1 msk citronskal, rivet
    • 1 tsk ingefära, finriven
    • 1 tsk limeskal, rivet
    • 2 tsk Bong Touch of Taste Grönsaksfond alt. Ekologisk Grönsaksfond
    • 3 dl rapsolja

    Så här gör du

    1. Rosta sjögräsarken i ugnen, 5 minuter på 200 grader.
    2. Riv dem sedan i bitar och lägg dem i en mixerkanna tillsammans med persilja, vitlök, citron, ingefära, lime och fond.
    3. Hetta upp oljan till ca 70 grader och slå den över och starta mixern.
    4. Mixa i 3 minuter och sila sedan oljan genom finmaskig sil eller kaffefilter.
    5. Servera till sallad, fisk, skaldjur och fågelrätter.

    Nori-oljan ger fin umami-smak och mörkgrön fin färg till maträtten.

    Produkter