Marinad, glaze & olja, Tillbehör

Ört och parmesan hasselbackspotatis

I receptet för Ört och parmesan hasselbackspotatis rekommenderar vi Bong Touch of Taste Ekologisk Grönsaksfond då denna ger en djup och mustig smak av rostade rotfrukter eller vanlig grönsaksfond. Bong Touch of Taste ekologiska fonder är ett perfekt val för dig som föredrar rena smaker och ställer lite extra krav. Våra ekologiska fonder har en ny smakprofil med rostade undertoner som ger en bra mustighet i dina såser, soppor, grytor, marinader eller annat gott du bestämt dig för att laga. Vi har recepten!

Alla våra fonder har en hög andel huvudråvara och är fria från tillsatta smakförstärkare. Med fonder från Bong Touch of Taste lyfter du smaken på maten och du kan känna dig säker på att måltiden blir en ren njutning.

Kom igen Matsverige, nu lyfter vi smaken. Det är bara att droppa i och smaka av!

Betyg:
  • Personer: 4

    35 min

    Skicka inköpslista

    Skickat!

    Ingredienser

    • 8 st mandel eller sparrispotatis
    • Örtröra:
    • 0,75 dl örter, finhackade. T ex basilika och dragon
    • 50 g parmesanost, tärnad
    • 50 g solrosfrön eller pumpakärnor, rostade
    • 2 tsk Bong Touch of Taste Grönsaksfond eller Ekologisk Grönsaksfond
    • 1 dl rapsolja

    Så här gör du

    1. Skala och skär potatisen i tunna skivor.
    2. Skär inte helt igenom utan låt skivorna sitta ihop i botten.
    3. Lägg potatisen i en ugnsfast form och baka dem 5 minuter på 200 grader.
    4. Lägg alla ingredienserna till örtröran i en mixer och kör till en grov smet.
    5. Smaka av med fond, salt och peppar.
    6. Skeda örtröran på toppen av potatisen och baka ytterligare 20 minuter på 175 grader.
    7. Ös potatisen med oljan/röran regelbundet.

    Produkter