Nötkött

Biff & Krabba / Surf ’n Turf

I receptet för Biff & Krabba / Surf´n Turf behövde vi inte tillsätta Bong Touch of Taste fond för att boosta smaken. Ibland blir det helt enkelt bättre utan.

Bong Touch of Taste fond förstärker smakupplevelsen och ger en bra mustighet i dina såser, soppor, grytor, marinader eller annat gott du bestämt dig för att laga. Vi har recepten! Alla våra fonder har en hög andel huvudråvara och är fria från tillsatta smakförstärkare. Med fonder från Bong Touch of Taste lyfter du smaken på maten och du kan känna dig säker på att måltiden blir en ren njutning.

Kom igen Matsverige, nu lyfter vi smaken. Det är bara att droppa i och smaka av – men inte i den här rätten!

Betyg:
  • Personer: 4

    45 min

    Skicka inköpslista

    Skickat!

    Ingredienser

    • 4 st biffar av Entrecoté eller annat mört nötkött
    • salt och svartpeppar
    • Surf sallad:
    • 1 dl rotselleri, fintärnad
    • 2 dl mjölk
    • 2 stora eller 4 små ben av kungskrabba
    • 4 msk majonnäs
    • 1 ask smörgåskrasse
    • Till servering
    • BBQ-sås
    • Rostade rotfrukter

    Så här gör du

    1. Börja med Surf-salladen.
    2. Koka selleritärningarna i mjölken någon minut tills de är mjuka, låt dem rinna av i en sil och kallna.
    3. Rensa krabb-benen, tärna köttet och blanda det med majonnäs tillsammans med den avsvalnade sellerin.
    4. Rör i krassen och smaka av med salt och svartpeppar.
    5. Krydda köttet och grilla biffarna på het grill eller grillpanna, lägg upp på tallrikar, toppa med surf-sallad.
    6. Servera tillsammans med rotfrukter och BBQ-sås.

    Produkter