Nötkött

Biffsallad

I receptet för Biffsallad rekommenderar vi Bong Touch of Taste Ekologisk Kycklingfond alt. Kycklingfond då denna ger en djup och mustig smak med rostade undertoner. Bong Touch of Taste ekologiska fonder är ett perfekt val för dig som föredrar rena smaker och ställer lite extra krav. Våra ekologiska fonder har en ny smakprofil med rostade undertoner som ger en bra mustighet i dina såser, soppor, grytor, marinader eller annat gott du bestämt dig för att laga. Vi har recepten!

Alla våra fonder har en hög andel huvudråvara och är fria från tillsatta smakförstärkare. Med fonder från Bong Touch of Taste lyfter du smaken på maten och du kan känna dig säker på att måltiden blir en ren njutning.

Kom igen Matsverige, nu lyfter vi smaken. Det är bara att droppa i och smaka av!

Betyg:
  • Personer: 4

    30 min

    Skicka inköpslista

    Skickat!

    Ingredienser

    • 300 g biff, mör t ex flankstek
    • 2 port risnudlar, kalla, kokta
    • 1 ask groddar
    • 1 påse sockerärtor
    • 4 st salladslökar
    • 1 ask cocktailtomater
    • 1 påse ruccola
    • färska örter t ex koriander, mynta och thai basilika
    • Dressing:
    • 2 msk fisksås
    • 2 msk lime, pressad
    • 2 msk socker
    • 2 msk Mrs Cheng´s japansk soja
    • 1 msk Bong Touch of Taste Ekologisk Kycklingfond alt. Kycklingfond
    • 1 msk ingefära, riven
    • 1 msk vitlök, finhackad
    • 2 msk sesamfrön
    • 1-2 tsk hot sauce, t ex Louisiana eller Tabasco

    Så här gör du

    1. Stek eller grilla biffen till önskad stekningsgrad och låt den sedan kallna.
    2. Tvätta och ansa grönsakerna.
    3. Strimla sockerärtor och salladslök.
    4. Dela tomaterna.
    5. Vispa/mixa alla ingredienserna till dressingen.
    6. Blanda salladen, lägg på köttet och skeda på dressingen.
    7. Toppa med örterna och njut av salladen på en mysig picknic.

     

    Produkter