Nötkött

Klassisk grytstek på fransyska

I receptet för Klassisk grytstek på fransyska rekommenderar vi Bong Touch of Taste Ekologisk Köttfond alt Oxfond då denna ger en djup och mustig smak av brynta ben med mycket köttsmak. Bong Touch of Taste ekologiska fonder är ett perfekt val för dig som föredrar rena smaker och ställer lite extra krav. Våra ekologiska fonder har en ny smakprofil med rostade undertoner som ger en bra mustighet i dina såser, soppor, grytor, marinader eller annat gott du bestämt dig för att laga. Vi har recepten!

Alla våra fonder har en hög andel huvudråvara och är fria från tillsatta smakförstärkare. Med fonder från Bong Touch of Taste lyfter du smaken på maten och du kan känna dig säker på att måltiden blir en ren njutning.

Kom igen Matsverige, nu lyfter vi smaken. Det är bara att droppa i och smaka av!

Betyg:

Personer: 6

120 min

Skicka inköpslista

Skickat!

Ingredienser

  • 1,5 kg fransyska, uppbunden eller nätad
  • 2 msk smör
  • 2 st morötter, skalade
  • 1 st palsternacka
  • 1 bit selleri
  • 2 st lökar, skalade
  • lagerblad
  • timjan
  • 3 msk Touch of Taste Ekologisk Köttfond alt. Oxfond
  • 3 msk soja, Mrs Cheng's Japanese Soy
  • 1 msk balsamvinäger
  • salt coh peppar
  • Maizena till redning
  • Till servering
  • kokt potatis
  • vinbärsgelé
  • pressgurka

Så här gör du

  1. Krydda köttet med salt och peppar.
  2. Hetta upp en gjutjärnsgryta och bryn köttet i smöret.
  3. Ta upp köttet och bryn grönsakerna.
  4. Tryck ner köttet bland grönsakerna, tillsätt fond, vinäger och soja.
  5. Fyll på med 1 liter vatten.
  6. Lägg på lock och låt det sjuda sakta i ca 1-1,5 timmar tills köttet är mört men inte torrt (ca 72 grader kärntemperatur).
  7. Sila kokspadet till en annan kastrull, låt det koka upp och red med maizenaredning till önskad konsistens.
  8. Smaka av såsen med fond, vinäger, salt och peppar.
  9. Skiva köttet, lägg upp det på fat tillsammans med grönsakerna.
  10. Servera tillsammans med såsen och goda tillbehör.

Produkter