Sås

Kantarellsås med grönpeppar

I receptet för Kantarellsås med grönpeppar rekommenderar vi Bong Touch of Taste Kantarellfondfond för att boosta smaken på dina utvalda råvaror. Bong Touch of Taste fonder är ett perfekt val för dig som föredrar rena smaker som förstärker smakupplevelsen. Våra fonder ger en bra mustighet i dina såser, soppor, grytor, marinader eller annat gott du bestämt dig för att laga. Vi har recepten!

Alla våra fonder har en hög andel huvudråvara och är fria från tillsatta smakförstärkare. Med fonder från Bong Touch of Taste lyfter du smaken på maten och du kan känna dig säker på att måltiden blir en ren njutning.

Kom igen Matsverige, nu lyfter vi smaken. Det är bara att droppa i och smaka av!

Betyg:

Personer: 4

20 min

Skicka inköpslista

Skickat!

Ingredienser

  • 150 g kantareller, färska, ansade och delade
  • 2 st schalottenlökar, strimlade
  • 1 msk smör
  • 1 dl vitt vin
  • 2 dl grädde
  • 2 dl mjölk 3%
  • 1 msk Touch of Taste Kantarellfond
  • 1 tsk grönpepparkorn, hela
  • salt och peppar

Så här gör du

  1. Stek lök och kantareller i smör så att de vätskar av sig och får fin gyllenbrun färg.
  2. Krossa grönpepparn i en mortel.
  3. Slå vin och peppar i kastrullen och låt det koka upp rejält.
  4. Rör i grädde, mjölk och fond, låt det koka sakta 10 minuter.
  5. Smaka av med fond, salt och peppar.

Produkter