Sås

Karl-Johansvampsås med vitt portvin

I receptet för Karl-Johansvampsås med vitt portvin rekommenderar vi Bong Touch of Taste Kycklingfond för att boosta smaken på dina utvalda råvaror. Bong Touch of Taste fonder är ett perfekt val för dig som föredrar rena smaker som förstärker smakupplevelsen. Våra fonder ger en bra mustighet i dina såser, soppor, grytor, marinader eller annat gott du bestämt dig för att laga. Vi har recepten!

Alla våra fonder har en hög andel huvudråvara och är fria från tillsatta smakförstärkare. Med fonder från Bong Touch of Taste lyfter du smaken på maten och du kan känna dig säker på att måltiden blir en ren njutning.

Kom igen Matsverige, nu lyfter vi smaken. Det är bara att droppa i och smaka av!

Betyg:
  • Antal portioner: 4

    30 min

    Skicka inköpslista till din epost

    Skickat!

    Ingredienser

    • 200 g Karl-Johansvamp, färsk (eller 50 g torkad)
    • 2 st schalottenlökar
    • 2 msk smör
    • 3 msk portvin, vitt
    • 1.5 msk Bong Touch of Taste Kycklingfond
    • 3 dl vispgrädde
    • salt och peppar

    Gör så här

    1. Skär svampen i bitar (blötlägg den torkade).
    2. Skala och hacka schalottenlöken och fräs i smör i en tjockbottnad kastrull.
    3. Häll på vitt portvin, kycklingfond och grädde, koka ihop såsen på medelhögvärme i 5 min.
    4. Mixa med stavmixer och sila, smaka av med salt och peppar samt lite vitt portvin.

    Ingående produkter