Sås, Dessert, Tillbehör

Päron- och plommonchutney

I receptet för en Päron- och plommonchutney rekommenderar vi både Bong Touch of Taste Schalottenlökfond och Kycklingfond för att boosta smaken på dina utvalda råvaror. Bong Touch of Taste fonder är ett perfekt val för dig som föredrar rena smaker som förstärker smakupplevelsen. Våra fonder ger en bra mustighet i dina såser, soppor, grytor, marinader eller annat gott du bestämt dig för att laga. Vi har recepten!

Alla våra fonder har en hög andel huvudråvara och är fria från tillsatta smakförstärkare. Med fonder från Bong Touch of Taste lyfter du smaken på maten och du kan känna dig säker på att måltiden blir en ren njutning.

Kom igen Matsverige, nu lyfter vi smaken. Det är bara att droppa i och smaka av!

Betyg:
  • Personer: 15

    140 min

    Skicka inköpslista

    Skickat!

    Ingredienser

    • 1 kg päron, fasta
    • 1 st lök, gul
    • 1 st vitlöksklyfta
    • 100 g ingefära, syltad
    • 2 dl strösocker
    • 1 msk kanel, mald
    • 6 st kryddnejlikor, hela
    • 1 liten chili, grön
    • 4 dl äppelcidervinäger
    • 100 g plommon, torkade
    • 1 msk Bong Touch of Taste Brynt Schalottenlökfond
    • 1 msk Bong Touch of Taste Kycklingfond

    Så här gör du

    1. Kärna ur och tärna päronen.
    2. Hacka lök, vitlök, plommon, chili och den syltade ingefäran.
    3. Lägg alla ingredienser i en kastrull och låt koka på svag värme i ca 2 timmar, tills du får en ”syltig” konsistens.
    4. Lägg i glasburkar och stäng locket.
    5. Låt svalna innan servering.
    6. Förvaras kallt.

      Utmärkt till kallskuret, vilt och ost

    Produkter