Soppa

Fetagratinerad tomatsoppa

I receptet för Fetagratinerad tomatsoppa rekommenderar vi Bong Touch of Taste Ekologisk Grönsaksfond alt. Grönsaksfond då denna ger en djup och mustig smak av rostade rotfrukter. Bong Touch of Taste ekologiska fonder är ett perfekt val för dig som föredrar rena smaker och ställer lite extra krav. Våra ekologiska fonder har en ny smakprofil med rostade undertoner som ger en bra mustighet i dina såser, soppor, grytor, marinader eller annat gott du bestämt dig för att laga. Vi har recepten!

Alla våra fonder har en hög andel huvudråvara och är fria från tillsatta smakförstärkare. Med fonder från Bong Touch of Taste lyfter du smaken på maten och du kan känna dig säker på att måltiden blir en ren njutning.

Kom igen Matsverige, nu lyfter vi smaken. Det är bara att droppa i och smaka av!

Betyg:

Antal portioner: 4

40 min

Skicka inköpslista till din epost

Skickat!

Ingredienser

  • 1 st gul lök, hackad
  • 2 st vitlöksklyftor, hackade
  • 2 msk tomatpuré
  • 2 burkar krossade tomater av god kvalitet
  • 2 msk Touch of Taste Ekologisk Grönsaksfond alt. Grönsaksfond
  • 1 msk balsamvinäger
  • salt och peppar
  • Till servering
  • 8 skivor baguette
  • 100 g fetaost
  • 2 msk olivolja

Gör så här

  1. Fräs lök och vitlök några minuter i olivolja.
  2. Rör i tomatpuré och fräs ytterligare några minuter under omrörning.
  3. Slå i tomaterna, vinägern och fonden, låt det sjuda sakta i 30 minuter (späd med vatten om soppan blir för tjock).
  4. Smaka av med fond, salt och peppar (tillsätt eventuellt en nypa socker om soppan känns för syrlig).
  5. Lägg baguetten på en plåt, smula på osten och ringla över olivolja.
  6. Gratinera i ugn, ca 5 minuter på 220 grader tills det blivit gyllenbrunt och knaprigt.
  7. Servera soppa i varma tallrikar toppad med baguetten.

 

Ingående produkter