Lammstek

Kuriosa om lamm

Vad vore påsken utan lamm?

Att lamm skulle smaka kofta är nonsens! Två anledningar till detta påstående är att det är fel tillagat, eller att du har fått ett gammalt trött får på tallriken.

Lammets smak är av naturen distinkt och smakrik. Köttet måste tillagas varsamt och det är alltid bäst att välja lammkött med mycket insprängt fett.  Gör du rätt så är det få saker som smakar lika ljuvligt som tunna skivor av rökt lammfiol tillsammans med en kall sås, eller en ljuvlig lammstek a la medelhavet fullproppad med vitlök och  färska kryddor. 

Använd ALLTID en stekterometer när du tillaga lamm. Lamm smakar bäst när köttet uppnått 58-70 grader. Den lägre temperaturen ger ett rosa/rött-kött och den övre temperaturen mer åt det välstekta/genomstekta. Kom ihåg att mäta temperaturen i den tjockaste delen av köttdetaljen.

Här hittar du recept på riktigt gott lamm!