Tillbehör

Påskiga scones

I receptet för Påskiga scones behövde vi inte tillsätta Bong Touch of Taste fond för att boosta smaken. Ibland blir det helt enkelt bättre utan.

Bong Touch of Taste fond förstärker smakupplevelsen och ger en bra mustighet i dina såser, soppor, grytor, marinader eller annat gott du bestämt dig för att laga. Vi har recepten! Alla våra fonder har en hög andel huvudråvara och är fria från tillsatta smakförstärkare. Med fonder från Bong Touch of Taste lyfter du smaken på maten och du kan känna dig säker på att måltiden blir en ren njutning.

Kom igen Matsverige, nu lyfter vi smaken. Det är bara att droppa i och smaka av – men inte i den här rätten!

Betyg:
  • Personer: 8

    30 min

    Skicka inköpslista

    Skickat!

    Ingredienser

    • 4 dl vetemjöl special
    • 1 msk bakpulver
    • 1 nypa flingsalt
    • 50 g smör
    • 2 dl filmjölk
    • Smaksättning:
    • soltorkad tomat, inlagd kronärtskocka, oliver, gula kronblad från maskrosor, strimlade ramslöksblad eller örter

    Så här gör du

    1. Lägg mjöl, bakpulver och salt i en degblandare.
    2. Tärna smöret och lägg i det.
    3. Blanda till en smulig massa.
    4. Tillsätt filmjölk och blanda till en slät smet.
    5. Dela degen i 2 bitar, forma runda kakor och lägg dem på en plåt.
    6. Kryssa och nagga kakorna.
    7. Grädda ca 15 minuter i 200 grader (mitt i ugnen).
    8. Servera sconesen varma och saftiga.

     

     

    Produkter