Viltkött

Hjortytterfilé med rödvinssky

I receptet för Hjortytterfilé med rödvinssky rekommenderar vi Bong Touch of Taste Oxfond för att boosta smaken på dina utvalda råvaror. Bong Touch of Taste fonder är ett perfekt val för dig som föredrar rena smaker som förstärker smakupplevelsen. Våra fonder ger en bra mustighet i dina såser, soppor, grytor, marinader eller annat gott du bestämt dig för att laga. Vi har recepten!
Alla våra fonder har en hög andel huvudråvara och är fria från tillsatta smakförstärkare. Med fonder från Bong Touch of Taste lyfter du smaken på maten och du kan känna dig säker på att måltiden blir en ren njutning.
Kom igen Matsverige, nu lyfter vi smaken. Det är bara att droppa i och smaka av!

Betyg:

Antal portioner: 4

60 min

Skicka inköpslista till din epost

Skickat!

Ingredienser

  • 600-800 g hjortytterfilé
  • 1 msk olja
  • 1 msk smör
  • salt, peppar, färsk timjan och lagerblad
  • Till servering:
  • rostad potatis och grönsaker
  • Rödvinssky
  • 1 dl schalottenlök, hackad
  • 2 dl rotfrukter, hackade
  • 1 msk smör
  • 2 dl vin, rött
  • 1 dl vatten
  • 2 msk balsamicovinäger
  • 3 msk Touch of Taste Oxfond
  • 1 msk farinsocker
  • maizena

Gör så här

  1. Putsa och krydda köttet.
  2. Bryn köttet på hög värme.
  3. När det är brynt runt om, klicka i smöret och lägg i timjan och lagerblad.
  4. Ös köttet med smöret och lägg över det på en ugnsfast form.
  5. Efterstek i ugn, 110 grader i ca 20 minuter till önskad stekningsgrad. (Innertemperatur – blodig 53 grader, medium 58 grader och välstekt 65 grader.)
  6. Låt köttet vila en stund innan tranchering.

Rödvinssky

  1. Bryn lök och rotfrukter i smör.
  2. Slå i vin, vatten, balsamico, fond och farinsocker, låt det koka försiktigt i 20 minuter.
  3. Red av såsen till önskad tjocklek med maizena utrört i lite vatten.
  4. Smaka av såsen med fond, salt, peppar, vinäger och farinsocker.

Ingående produkter