Soppa

Ärtsoppa

I receptet för Ärtsoppa rekommenderar vi Bong Touch of Taste Ekologisk Grönsaksfond då denna ger en djup och mustig smak av rostade rotfrukter. Bong Touch of Taste ekologiska fonder är ett perfekt val för dig som föredrar rena smaker och ställer lite extra krav. Våra ekologiska fonder har en ny smakprofil med rostade undertoner som ger en bra mustighet i dina såser, soppor, grytor, marinader eller annat gott du bestämt dig för att laga. Vi har recepten!
Alla våra fonder har en hög andel huvudråvara och är fria från tillsatta smakförstärkare. Med fonder från Bong Touch of Taste lyfter du smaken på maten och du kan känna dig säker på att måltiden blir en ren njutning.
Kom igen Matsverige, nu lyfter vi smaken. Det är bara att droppa i och smaka av!

Betyg:
  • Personer: 4

    75 min + blötläggning

    Skicka inköpslista till din epost

    Skickat!

    Ingredienser

    • 4 dl gula ärtor, torkade
    • 1 dl gul lök, finhackad
    • 1 msk Touch of Taste Grönsaksfond / Ekologisk Grönsaksfond
    • salt och vitpeppar
    • Timjan, mejram och lagerblad
    • Julskinkan som blivit över från julbordet

    Så här gör du

    1. Skölj ärtorna i kallt vatten.
    2. Blötlägg dem sedan i rikligt med kallt vatten över natten.
    3. Häll bort blötläggningsvattnet.
    4. Lägg dem i en gryta och slå på nytt kallt vatten så det täcker.
    5. Skumma ytan noga och tillsätt löken och en nypa salt.
    6. Rör om då och då med en visp för att få bort ärtskalen.
    7. Späd med mer vatten under kokningen till önskad konsistens.
    8. Kokningen tar ca 1 timme tills ärtorna är mjuka.
    9. Smaka av med salt, vitpeppar och fond.
    10. Krydda eventuellt med timjan, mejram och/eller lagerblad.
    11. Tärna julskinkan och vänd ner den i soppan.

    Produkter